RAKYAT Malaysia diajak membuat perubahan dengan mengundi Perikatan Nasional (PN) pada Pilihan Raya Umum Ke-15 Sabtu ini untuk sebuah kerajaan yang bersih dan stabil.

Timbalan Pengerusi PN, Tan Sri Abdul Hadi Awang berkata, pengundi dingatkan agar tidak membuat kesilapan dengan memilih Pakatan Harapan (PH) sebagaimana Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) yang lalu.

Beliau berkata, semasa mentadbir negara selama 22 bulan, kerajaan PH kerap menyatakan tidak mempunyai sumber kewangan untuk memberikan bantuan kepada rakyat

“Namun semasa pentadbiran PN selama 17 bulan di bawah Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin, beliau mendapati terdapat duit yang boleh dibelanjakan kerajaan sehingga selesai masalah Covid-19 dan masalah lain yang dihadapi negara.

“Jadi mari kita buat perubahan dan jangan buat kesilapan macam dulu lagi,” katanya ketika berucap pada program Jelajah Perdana PN BEST malam tadi.

Hadi pada masa sama mengharapkan anak muda dapat memahami slogan bersih dan stabil yang ditawarkan PN.

Katanya, mereka mesti tolak PH kerana apabila berjanji, mereka bohong sebagaimana janji menurunkan harga minyak dan menghapuskan tol dalam 24 jam.

“Namun kita (PN) berjanji akan menunaikan tanggungjawab kita,” katanya.

Mengakhiri ucapan beliau, Hadi turut sempat meninggalkan pantun empat kerat buat ingatan rakyat.

Buah salak buah kedondong
Ambil dikumpul dalam baldi
Bukan salah ibu mengandung
Salah pangkah undi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here