SEORANG anggota polis bantuan cedera akibat ditembak individu tidak dikenali ketika menunggang motosikal di Kampung Aur Tebing, Salor, di Kota Bharu, malam tadi.

Mangsa, Kamarul Fadzreen Kamaruzaman, 30, yang juga Ahli Jawatankuasa (AJK) Pemuda UMNO Ketereh terkena tembakan pada dada kanan dan kini.

Dia yang juga yang juga Ahli Jawatankuasa (AJK) Pemuda UMNO Ketereh mendapat rawatan di Hospital Raja Perempuan Zainab (HRPZ) II, Kota Bharu.

Menurut adik ipar mangsa, Shazwan Sazali, 33, dia sekeluarga mengetahui mengenai kejadian yang menimpa abang iparnya pada pukul 11 malam tadi, selepas dihubungi oleh kawan baik mangsa yang juga rakan setugas.

“Mangsa ada memberitahu untuk keluar berjumpa rakannya di Kota Bharu dengan menunggang motosikal sendirian. Ketika dalam perjalanan dia tiba-tiba ditembak oleh individu yang tidak dikenali.

“Bagaimanapun, dia masih menunggang motosikal sejauh 100 meter menuju ke sebuah kedai makan berdekatan untuk meminta bantuan. Sebaik tiba, dia juga sempat menelefon rakan baiknya supaya datang ke kedai terbabit.

“Abang kemudian dibawa ke Hospital Pasir Mas (HPM) sebelum dipindahkan ke HRPZ II untuk menjalani pembedahan,” katanya memetik laporan Berita Harian, hari ini.

Shazwan berkata, abang iparnya yang juga bapa kepada dua cahaya mata adalah seorang yang sangat baik dan peramah selain tidak mempunyai musuh.

“Sejujurnya, kami sekeluarga tidak tahu apa motif utama abang ipar saya ditembak.

“Kami sekeluarga terkejut dengan apa yang terjadi serta berdoa semoga dia terus kuat dan berharap agar pembedahan berjalan dengan lancar,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here