NAMPAKNYA terlalu cantik juga menjadi satu jenayah. Aktres Hong Kong, Gillian Chung mendakwa dia berdepan detik mencemaskan apabila ditahan dan disoal siasat pegawai Imigresen di sebuah lapangan terbang di Jerman.

Tambah mengejutkan bagi pelakon berusia 41 tahun itu, dia dimaklumkan penahanannya adalah kerana dia terlalu muda dan cantik.

Dia mendedahkan pengalamannya itu dalam program Promise for You setelah ditanya mengenai pengalaman bercuti yang sukar dilupakan.

Sebagaimana lapor portal hiburan Singapura, Gillian menyatakan dia sedang dalam perjalanan ke Belgium untuk menghadiri majlis perkahwinan temannya.

Namun dakwanya, dia dan rakannya ditahan selepas pesawat dinaiki transit di Jerman.

“Hanya disebabkan saya dan seorang lagi teman perempuan masih muda dan cantik, mereka sangka kami terbabit dengan perkara yang salah di sisi undang-undang,” katanya.

Bagaimanapun, Gillian tidak menyatakan siapa teman yang berada dengannya ketika kejadian. Dia juga tidak memberitahu bila perkara itu berlaku, lapor agensi.

Gillian yang turut menceburi bidang muzik sebagai penyanyi Canto Pop memberitahu, dia cuba menjelaskan kepada pegawai Imigresen terbabit bahawa dirinya selebriti.

Namun, dakwa Gillian, penjelasan dan rayuannya tidak dilayan. Sebaliknya, pegawai Imigresen terbabit terus menyoal siasat dirinya.

“Ketika itu, saya mengejar pesawat seterusnya, tiada makanan dan tidak ditempatkan dalam bilik.

“Sebaliknya, saya ditahan… Saya memang tidak bernasib baik,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here