TAN Sri Muhyiddin Yassin menyifatkan kehadiran ribuan orang ke Kenduri Rakyat Aidiladha anjuran Perikatan Nasional (PN) Perak di Manjoi, hari ini membuktikan rakyat semakin menerima gabungan itu yang berpegang kepada prinsip integriti dan berjuang menyelesaikan masalah hidup mereka.

Pengerusi PN itu berkata,  sokongan padu yang sama seumpama itu  sudah dapat dilihat ketika majlis pelancaran PN Kelantan di Tanah Merah awal bulan ini dengan kehadiran puluhan ribu rakyat.

‘’Pada saya apa yang kita lihat ini merupakan petanda baik bahawa rakyat mahukan satu parti yang kurang berpolitik tetapi lebih bekerja membantu menyelesaikan masalah rakyat yang terkesan teruk sejak dua tahun lalu akibat penangan pandemik Covid-19,’’ katanya dalam Facebook beliau.

Turut hadir isteri beliau, Puan Sri Norainee Abd.Rahman, Pengerusi PN Perak Datuk Seri Ahmad Faizal Azumi, Naib Pengerusi 1 Razman Zakaria dan Naib Pengerusi 2 Datuk Seri See Tean Seng.

Muhyiddin yang juga bekas Perdana Menteri menegaskan, rakyat inginkan parti yang turun ke akar umbi mendengar keluh-kesah mereka dan cuba membantu mengurangkan bebanan hidup dengan cara menyediakan pekerjaan serta meningkatkan pendapatan mereka.

‘’Saya percaya rakyat akan terus  bersama dan menyokong  jika kita terus menjadikan rakyat sebagai fokus perjuangan parti. PN sendiri telah membuktikan parti ini sentiasa mengutamakan nasib hidup rakyat sewaktu menjadi kerajaan ketika wabak Covid-19 melanda negara sedikit waktu dahulu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here