SEORANG pengedar dadah ditahan dari anggota dari Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Iskandar Puteri dan merampas dadah jenis syabu di Iskandar Puteri, pukul 3.20 petang kelmarin.

Ketua Polis Daerah Iskandar Puteri, Asisten Komisioner Rahmat Ariffin berkata, suspek warga tempatan itu ditahan polis bersama sejumlah dadah dan hasil ujian saringan awal air kencingnya juga positif methamphetamine.

“Modus operasi suspek ini adalah dengan menyewa rumah ‘gated and guarded’ untuk dijadikan sebagai tempat menyimpan dan membungkus dadah bagi mengaburi pihak polis.

“Hasil semakan rekod lampau, suspek juga mendapati dia mempunyai enam rekod lampau berkaitan dadah,” katanya memetik laporan Harian Metro, hari ini.

Rahmat berkata, dalam serbuan itu, 903 gram syabu yang dianggarkan bernilai RM32,500 dirampas, manakala sebuah kereta Mercedes Benz E250 bernilai kira-kira RM70,000 disita.

Katanya, suspek kini direman tujuh hari untuk siasatan lanjut mengikut Seksyen 39B, Akta Dadah Berbahaya (ADB) 1952.

Pada masa sama, Rahmat meminta kerjasama orang ramai untuk menyalurkan maklumat kepada pihak polis berhubung aktiviti individu yang disyaki mengedar dadah.

“Orang ramai diminta untuk menyalurkan maklumat berkaitan pengedar dadah kepada pihak polis bagi memudahkan kita mengesan dan menangkap pengedar dadah ini,” katanya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here