SEORANG guru yang bercuti Negeri Sembilan bersama keluarga mentua pengsan sebelum disahkan meninggal dunia di Benta di Lipis, semalam.

Astro AWANI melaporkan, difahamkan mangsa, Nik Zulkiflee Nik Yusof, 48, bersama ahli keluarganya dalam perjalanan ke Negeri Sembilan lalu singgah di Masjid Baharu Benta untuk berehat dan solat.

Bagaimanapun mangsa tiba-tiba pengsan dan dikejarkan ke Klinik Kesihatan Benta untuk menerima rawatan namun disahkan meninggal dunia pada jam 4.05 petang semalam.

Ketua Polis Daerah, Superitenden Azli Mohd Noor berkata, pihaknya menerima panggilan memaklumkan seorang mangsa lelaki pengsan di Masjid Baharu Benta.

“Mangsa dibawa ke klinik kesihatan berdekatan oleh orang ramai yang berada di masjid untuk menerima rawatan. Ketika menerima rawatan, mangsa kemudiannya disahkan meninggal dunia oleh pegawai perubatan yang bertugas di klinik kesihatan tersebut,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata, guru tersebut beralamat di Kampung Demit Darat, Jalan Sultanah Zainab 2, Kota Bharu.

“Arwah yang bertugas di Sekolah Rendah Agama Amalin Puteri, Kota Bharu telah bersama keluarganya dalam perjalanan menghala ke Kuala Lumpur,” ujarnya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here