SEORANG pelajar perempuan yang dalam perjalanan pulang dari sekolah di Taman Connaught, Kuala Lumpur, berjaya menyelamatkan dirinya daripada menjadi mangsa rakus lelaki gila seks, pukul 2 petang Rabu lalu.

Gadis berusia 17 tahun terbabit berjalan kaki untuk pulang ke rumahnya di lorong belakang sebuah sekolah berdekatan Jalan Ahliman.

Harian Metro melaporkan, tiba-tiba datang seorang lelaki memeluknya dari belakang dan menutup mulut mangsa dengan tangan.

Menurut sumber, suspek kemudian bertindak mencabulnya menyebabkan mangsa yang ketakutan terus menjerit meminta pertolongan.

“Akibat jeritan mangsa itu, suspek terus melarikan diri sebelum mangsa yang trauma dengan kejadian itu memaklumkan kepada keluarganya dan tampil membuat laporan di Balai Polis Cheras untuk tindakan selanjutnya,” katanya.

Sementara itu, Ketua Penolong Pengarah Bahagian Siasatan Jenayah Seksual, Wanita dan Kanak-Kanak (D11), Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Asisten Komisioner Siti Kamsiah Hassan mengesahkan menerima laporan itu dan siasatan sedang dijalankan.

“Setakat ini masih belum ada tangkapan dan mangsa juga tidak dapat mengecam muka suspek,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here