SEORANG lelaki yang lengkap berpakaian sukan ditemukan meninggal dunia secara tiba-tiba di sebuah gelanggang badminton di Taman Raja Idris di Taiping pukul 8.30 malam tadi.

Siasatan awal dijalankan pihak polis mendapati, tiada sebarang kesan unsur jenayah pada tubuh mangsa, Lim Thian Meng, 47, semasa ditemukan terbaring di gelanggang itu.

Ketua Polis Daerah Taiping, Asisten Komisioner Osman Mamat berkata, mangsa sebelum itu bermain badminton bersama-sama rakan lain.

“Temubual bersama rakan mengatakan, mangsa telah datang untuk bermain badminton di situ pada jam 6.30 petang.

“Sekitar 8.30 malam ketika bermain, mangsa dikatakan telah tunduk untuk mengambil bulu tangkis, namun terus rebah dan tidak sedarkan diri,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Beliau berkata, pihak ambulans telah dihubungi dan petugas kesihatan yang hadir telah mengesahkan mangsa telah meninggal dunia.

Katanya, polis dimaklumkan bahawa mangsa yang masih bujang itu mempunyai penyakit darah tinggi dan pernah mendapatkan rawatan di Hospital Taiping.

“Buat masa ini kes diklasifikasikan sebagai kematian mengejut, siasatan lanjut dibuat selepas bedah siasat selesai,” katanya.

Kejadian berkenaan tular selepas beberapa keping gambar memperlihatkan tubuh mangsa terbaring di gelanggang dikongsi dalam media sosial.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here