PENGERUSI Majlis Pemulihan Negara (MPN), Tan Sri Muhyiddin Yassin mengucapkan takziah kepada keluarga anggota bomba, Mohd Diya Che Jusoh yang meninggal dunia ketika bertugas dalam operasi banjir di Sungai Putat, Melaka semalam.

Menurut perkongsian di laman Facebooknya, Muhyiddin berkongsi kesedihan apabila dimaklumkan Allahyarham terkorban dalam operasi menyelamat mangsa banjir. 

Bekas Perdana Menteri meluangkan masa melawat keluarga mangsa di Taman Krubong Jaya, Melaka, hari ini

“Saya percaya seluruh rakyat Malaysia juga berkongsi kesedihan atas tragedi yang berlaku,” katanya. 

Muhyiddin juga sempat melakukan lawatan ke rumah keluarga mangsa di Taman Krubong Jaya sebelum menghadiri Sesi Dialog Majlis Pemulihan Negara bersama-sama pemain sektor ekonomi dan sosial negeri Melaka. 

Bekas Perdana Menteri ini menziarahi balu Allahyarham, Noraida Che Nor serta empat mereka yang berusia antara sembilan hingga tahun. 

“Saya berdoa semoga ahli keluarga Mohd Diya diberi ketabahan dan kekuatan dalam berhadapan dengan saat-saat yang sukar ini.” katanya. 

Muhyiddin turut menyatakan bahawa pengorbanan Mohd. Diya sebagai anggota barusan hadapan sangat besar dan beliau juga mendoakan agar Allahyarham memperoleh husnul khatimah serta ditempatkan dalam kalangan para syuhada dan orang beriman.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here