Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah menzahirkan ucapan selamat Hari Malaysia 2021 hari ini.

Seri Paduka berdua menzahirkan titah ucapan tersebut menerusi poster yang dimuat naik dalam laman Facebook rasmi Istana Negara.

“Selamat menyambut Hari Malaysia 2021 daripada Yang di-Pertuan Agong dan Raja Permaisuri Agong,” jelas poster berkenaan.

Seri Paduka turut menzahirkan ucapan selamat menyambut Hari ATM ke-18 melalui laman Facebook Istana Negara hari ini.

Yang di-Pertuan Agong turut menzahirkan ucapan selamat menyambut Hari Angkatan Tentera Malaysia ke-88 kepada seluruh warga angkatan tentera, para veteran angkatan tentera dan semua yang pernah berkhidmat bersama Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

Selaku pemerintah tertinggi ATM, Seri Paduka amat menyanjung tinggi dan merakamkan setinggi penghargaan di atas jasa, khidmat bakti dan pergorbanan yang dicurahkan oleh seluruh warga dan bekas anggota ATM dalam melindungi kedaulatan dan keselamatan negara yang kita cintai bersama ini.

Seri Paduka turut menzahirkan setinggi penghargaan kepada para anggota ATM khususnya yang bertugas di barisan hadapan yang telah bertungkus lumus mengorbankan masa dan tenaga dalam membantu kerajaan membendung penularan wabak COVID-19 sejak awal tahun ini.

Al-Sultan Abdullah mendoakan semoga ATM terus menjadi sebuah angkatan yang disegani dan dihormati di persada antarabangsa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here