Oleh ABU UBAIDILLAH RAHMAN

TUNKU Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim mahu satu ‘Special Task Force Covid-19’ ditubuhkan di peringkat negeri.

Tunku Ismail akan mengetuai sendiri jawatankuasa khas tersebut bagi memantau dan menambah baik pengurusan pandemik Covid-19 di Johor.

“Jawatankuasa khas ini akan terdiri daripada beberapa agensi kerajaan dan pihak berkaitan termasuk Jabatan Kesihatan Negeri Johor (JKNJ), Jawatankuasa Petugas Khas Imunisasi COVID-19 (CITF), kerajaan negeri, pakar-pakar profesional,” kata Tunku Ismail.

Tunku Mahkota Johor itu berkata demikian dalam satu kenyataan yang dikeluarkan Unit Media dan Komunikasi Istana Bukit Pelangi di Johor Bahru, hari ini yang turut dimuat naik dalam Facebook rasmi miliknya, HRH Crown Prince of Johor.

Menurut Tunku Ismail, penubuhan itu adalah selepas mengadakan pertemuan Profesor Datuk Dr. Adeeba Kamarulzaman, Anggota Majlis Sains Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) dan Dr. Dhesi Baha Raja di Royal Polo Club, Johor Bahru, hari ini.

“Hasil daripada perjumpaan ini, saya telah menitahkan agar ditubuhkan jawatankuasa khas berkenaan,” ujar Tunku Ismail. – SB

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here