POLIS hari ini mengeluarkan fotofit seorang suspek disyaki terbabit dalam kejadian samun motosikal di Jalan Kuching, Kuala Lumpur pada 26 Ogos lalu sehingga menyebabkan sebelah tangan mangsa terpaksa dipotong.

Memetik laporan Bernama, Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Beh Eng Lai, dalam kenyataan memaklumkan fotofit itu dipadankan berdasarkan keterangan saksi.

Orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai suspek boleh menghubungi Pegawai Penyiasat Inspektor Noramalina Md Jamil di talian 017-318 5868 atau Pusat Kawalan Ibu Pejabat Polis Daerah Sentul di talian 03-4048 2206 bagi membantu siasatan.

Dalam kejadian itu, sepasang kekasih cedera selepas diserang tiga lelaki dalam kejadian samun yang menyebabkan mangsa lelaki cedera di muka dan badan manakala teman wanitanya cedera di bahu kanan serta dirawat di Hospital Kuala Lumpur.

Susulan itu, tangan kanan mangsa wanita yang cedera parah dalam kejadian itu terpaksa dipotong bagi menyelamatkan nyawanya kerana jangkitan kuman.

Berdasarkan laporan sebelum ini, mangsa dan teman wanita menaiki motosikal Y15ZR dari arah Jalan Kuching menghala ke Jinjang sebelum didatangi individu menaiki motosikal Honda RS150 warna kelabu.

Siasatan awal mendapati suspek terdiri tiga lelaki tempatan melarikan motosikal milik mangsa bernombor pendaftaran VFU 814.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here