Oleh Abu Ubaidillah Rahman

PELAWAK popular, Shuib Sepahtu belum sempat memberitahu pemergian arwah isterinya, Allahyarham Siti Sarah Raissuddin yang menghembuskan nafas terakhir pagi ini kepada anak-anaknya.

“Buat masa ini, anak-anak belum tahu lagi. Saya baru hendak balik rumah dan memberitahu mereka.

“Doakan urusan saya dipermudahkan. Bapa mentua, Raissuddin Hamzah, insya-Allah okay,” kata Shuib ditemui sejurus selesai majlis pengebumian Allahyarham Siti Sarah di Tanah Perkuburan Islam, Kampung Sungai Pusu, Gombak pukul 1.20 tengah hari tadi.

Menerusi perkahwinan selama 10 tahun, Shuib dan arwah Siti Sarah dikurniakan empat cahaya mata, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6, dan Ayash Affan yang dilahirkan pada Jumaat lalu.

Terdahulu, Shuib sempat membuat panggilan video buat terakhir ketika arwah Siti Sarah sedang nazak di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Canselor Tuanku Muhriz, Universiti Kebangsaan Malaysia, UKM (HCTM), semalam.

“Saya dan anak-anak dapat melihat air mata berjuraian di pipi arwah ketika membuat panggilan video, seolah-olah memahami anak-anak sedang memanggil dan berbual dengannya,” katanya.

Sementara itu, Shuib berulang kali mengucapkan jutaan terima kasih kepada ahli keluarga, rakan dan peminat yang bersusah payah meluangkan masa dan berusaha berdoa untuk arwah isterinya ketika sedang bertarung nyawa akibat CovidD-19.

“Hanya Allah sahaja dapat membalas budi baik anda semua. Ini atas asbab kebaikan dan kasih sayang, Alhamdulillah.

“Saya mendoakan semoga dipermudahkan kepada sesiapa sahaja dalam kesusahan berjuang dan bertarung nyawa akibat Covid-19,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here